Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία (03/12/2019)

 

amea

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που έχει ορισθεί ως Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας από τον ΟΗΕ (3/12/1992) πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο Γυμνάσιο Θερμής, με κύριους άξονες τα είδη της Αναπηρίας, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη καθώς και το αν προάγεται ή όχι η ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνία. 

Οι μαθητές κλήθηκαν να προβληματιστούν και να απαντήσουν  σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν την αναπηρία καθώς και να δουν, μέσα από βίντεο και άρθρα, μαρτυρίες ατόμων με αναπηρία για την καθημερινή τους ζωή, την εκπαίδευση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Οι μαθητές προβληματίστηκαν , έκαναν ερωτήσεις και επικοινώνησαν την οπτική τους μέσα από συζήτηση με τους καθηγητές τους. 

Η παρουσίαση έκλεισε με την ελπίδα η νέα γενιά να προάγει την προσβασιμότητα και ένταξη όλων των πολιτών στην κοινωνία, εστιάζοντας στον άνθρωπο και όχι την αναπηρία του. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η φιλόλογος ειδικής αγωγής του τμήματος ένταξης του σχολείου, Γεωργίου Ευριδίκη.

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.