Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Let's do it Greece 2024

Την Δευτέρα 15 Απριλίου,με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Μιχαλάκη Απόστολου τα παιδια του Γυμνασίου Θερμής επισκέφτηκαν την παραλία της Θερμής έκτασης 800 μετρα, και αφού εξοπλίστηκαν με γάντια και σακούλες σε συνεργασία με την Κοινότητα Θερμής και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Θερμής καθάρισαν την ακτή από σκουπίδια και άλλα πλαστικά δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ευαισθητοποιήση σε περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ ταυτόχρονα ως ενεργοί πολίτες προάγουν την αξία του εθελοντισμού.

Στα πλαίσια της Δράσης, πραγματοποιήθηκε επιπλέον το τελευταίο στάδιο του προγράμματος "Κουκλοπαίζοντας ...για τα νησιά μας" που ήδη τρέχει στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο με τον αυτοσχεδιασμό των παιδιών με τις κούκλες που ήδη έχουν φτιάξει. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στα πλαίσια του προγράμματος "Εποικονίαση στην Λέσβο" του οποίου συντονίστρια είναι η κ. Ψαρρού Ταξιαρχούλα και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές του Γυμνασίου Θερμής επισκέφτηκαν αρχικά το παρατηρητηριο πουλιών στις Αλυκές Λέσβου όπου έμαθαν πολλά και χρήσιμα από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Ευεργέτουλα για την λειτουργία των Αλυκών Λέσβου, τον τρόπο συλλογής του αλατιού και την διαδικασία παραγωγής του  και στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, όπου παρακολούθησαν σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα επίδειξη Μελισσοκομίας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους κ. Θανάση και κ. Ηλέκτρα του ΚΠΕ για αυτή την πολύ όμορφη δράση. 

 

 

       

 

   

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Θερμής εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για ζητήματα που αφορούν την εξάρτηση των νέων από την χρήση των κινητών τηλεφώνων. Η ενημέρωση έγινε μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα και οι μαθητές ενημερώθηκαν για ζητήματα που άπτονται ιδιαίτερης σημασίας. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μας έκαναν αυτή την όμορφη ενημέρωση.

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 τα παιδιά και οι καθηγητές του Γυμνασίου Θερμής γιόρτασαν για την Επέτειο μνήμης των ηρώων του 1821 στο Γυμνάσιο Θερμής. Τα παιδιά απήγγηλαν ποιήματα και τραγούδησαν, χόροψαν και είδαν αποσπάσματα από ταιίες μικρού μήκους για την επέτειο του 1821. Την εορτή επμελήθηκαν οι καθηγήτριες Μυτάρου Ελευθερία, Παντατζή Μαρία και Ψαρρού Ταξιαρχούλα. Τα χορευτηκά επιμελήθηκε ο κ. σααντίδης Ευθύμιος. Έπειτα, την Δευτέρα 25 Μαρτίου, τα παιδιά παρακολούθησαν τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στην Παναγία Τρουλωτή της Θερμής, όπου η κ. Γεωργέλλη Ευαγγελία απήγγηλε ομιλία στην εκκλησία προς τιμής των ηρώων του 1821 ως ημέρα μνήμης. Τέλος, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ηρώον της Κοινότητας Λουτρόπολης Θερμής όπου κ. Μιχαλάκης Απόστολος, Διευθυντής του Γυμνασίου Θερμής κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των Ηρώων. 

 

      

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Θερμής παρακολούθησαν διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το "Kids Save Lives" και ενημερώθηκαν για σημαντικά ζητήματα σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να παρέχει κάποιος εφόσον χρειαστεί. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη για κάθε άνθρωπο, και τα παιδιά του Γυμνασίου Θερμής είχαν αυτή την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Σ επόμενο στάδιο αναμένεται οι διασώστες του KIDS SAVE LIVES να επισκεφτούν το σχολείο μας για ένα δια ζώσης σεμινάριο.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων την Τετάρτη 21/2/2024 ενημέρωσαν τα παιδιά του σχολείου μας σχετικά με την εθελοντική Αιμοδοσία, τα οφέλη που παρέχει στον άνθρωπο και στο κοινό καλό. Η κα. Ζερβού Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων έδωσε πληροφορίες για το αίμα, τον τρόπο λήψης του και την διαδικασία υλοποίησης αιμοδοσίας και παρότρυνε τις οικογένειες των μαθητών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας βοήθεια στην κοινωνία. 

 

    

 

   

ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΝΤΑΣ...

Στα πλαίσια του προγράμματος "Κουκλοπαίζουμε"τα παιδιά του Γυμνασίου Θερμής με τις καθηγήτριες Ψαρρού Ταξιαρχούλα, Γεωργέλλη Ευαγγελία, Μυτάρου Ελευθερία, Καρακωνσταντή Ερατώ και Παντατζή Μαρία, έφτιαξαν κούκλες με στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματ που σχετίζονται με την προστασία των παράκτιων περιοχών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαι σειρά από δράσεις όπως η κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών, η κατασκευή και εμψύχωση κούκλας (φιγούρας) και ο καθαρισμός ακτών. Τα παιδιά έφτιαξαν τις κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά και με αυτό τον τρόπο έδειξαν ότι το πειβάλλον είναι σημαντικό για εμάς και η προστασία του προτεραιότητά μας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στο σχολείο μας και έπεται συνέχεια...

  

 

  

    

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Στις 30 Ιανουαρίου   ο Διευθυντής και  ο Σύλλογος του Γυμνασίου Θερμής όπως και οι μαθητές  τίμησαν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
Μαθητές του σχολείου πήγαν στην εκκλησία όπου παρακολούθησαν τη θεία Λειτουργία.Μετά την επιστροφή τους στο σχολείο ακολούθησε πρόγραμμα με αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες , το οποίο επιμελήθηκε η Κυρία Μυτάρου.Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές άρτοι.Ευχόμαστε σε όλους και του χρόνου με υγεία και φώτιση.
 
   
 
 
  
 
   

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας στο Γυμνάσιο Θερμής.Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για τις βασιλόπιτες και τα δώρα που προσέφεραν στα παιδιά , αλλά και στους διδάσκοντες του σχολείου. Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και φώτιση.

 

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.