Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

podilata


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής τα παιδιά γνώρισαν το άθλημα της ποδηλασίας και τις αγωνιστικές μορφές της. Επίσης μιλήσαμε για τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου. Τέλος τα παιδιά εξασκήθηκαν σε δεξιότητες ευελιξίας και ισορροπίας! Ευχαριστίες στον Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου για την υποστήριξη.

Ομαδική Εργασία Β΄τάξης – Παρασκευή κρέμας απολέπισης σώματος με βάση τα φύκια

omadiki B 20 21


Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές της Β΄ τάξης παρασκεύασαν κρέμα απολέπισης σώματος με βάση τα φύκια. Ευχαριστούμε την Φαρμακοποιό κ Κατερίνα Παυλή για την παρασκευή της κρέμας.

Επίσκεψη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Πνοή»

pnoi

 

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Μαΐου, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Πνοή». Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί μίλησαν στους μαθητές όλων των τάξεων για τις Εξαρτήσεις, με στρατηγικές πρόληψης που βασίζονταν σε μια σειρά από επιστημονικές και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις. Το πρόγραμμα πρόληψης αφορούσε τη χρήση νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών ουσιών, αλλά και συμπεριφορές που μπορούν να χαρακτηριστούν εξαρτητικές. Κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξάπλωση του Covid-19.

Κατασκευή σήμανσης αιθουσών

IMG 20210513 121111s

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές της Ά τάξης κατασκεύασαν από φελιζόλ τις επιγραφές για την σήμανση των αιθουσών διδασκαλίας του σχολείου.

3η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 5th AegeanRobotics e-Competition 2021

covid mbot3


Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής 5th AegeanRobotics e-Competition 2021 του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Γυμνάσιο Θερμής συμμετείχε με την ομάδα της Γ΄ τάξης και παρουσίασε στην open κατηγορία που αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθήτριες Γιαβρίμη Ερμιόνη, Κιτσικούδη Φαίδρα, Μιχαλέλλη Έυη, Τζαννή Έφη και Τζωρτζή Μαντώ ανάλαβαν να παρουσιάσουν το Covid mBot ένα πρότυπο, αυτοματοποιημένο, ρομποτικό σύστημα εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 . Μετά από μια όμορφη παρουσίαση, η ομάδα του Γυμνασίου Θερμής κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να πάρει την 3η θέση με τους δύο πρώτους να είναι συμμετοχές Λυκείων.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για την όμορφη παρουσίαση και σε όλη την ομάδα για την έμπνευση και υλοποίηση του έργου!

Δείτε ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.