Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

277314603 1144909383006445 4427682840008677665 n

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, γιορτάστηκε στο Γυμνάσιο Θερμής η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας covid19, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας της κάθε τάξης. Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί Βίδη Ειρήνη, Γεωργέλλη Ευαγγελία, Μυτάρου Ελευθερία, Λασκαρίδης Ιγνάτιος, Χατζηκύρκος Γεώργιος και Βρικέλλη Βασιλεία.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με την καθοδήγηση του γυμναστή Σαραντίδη Ευθύμιου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, το σχολείο μας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η κοινότητα των Πύργων Θερμής. Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τρουλωτής και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη θεολόγο Μυτάρου Ελευθερία. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση και τέλος η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.

Για να δείτε την παρουσίαση της κας Βρικέλλη Βασιλείας, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το βίντεο της γιορτής, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το βίντεο της μαθητικής παρέλασης, πατήστε εδώ.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και ποδαρικό από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Θερμής

pita2022

 

Την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και ποδαρικό στο Σχολείο μας από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά κόψαμε μια βασιλόπιτα για κάθε τμήμα του Σχολείου και κάθε μαθητής απόλαυσε το δικό του κομμάτι πίτας ψάχνοντας για το πολυπόθητο φλουρί... Στη συνέχεια, τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έκανε ποδαρικό στο Σχολείο μας ρίχνοντας νερό από το κουμάρι, τινάζοντας κλαδιά ελιάς, ενώ ο Διευθυντής έσπασε το ρόδι με μια πέτρα. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων μοίρασε δώρα στα «τυχερά» παιδιά και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Θερμής για την πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σχολείο μας!
Και του χρόνου, καλή χρονιά με υγεία, χαρά και έμπνευση!!!
Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο.

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.