Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

5th AegeanRobotics e-Competition 2021

AReC2021 Banner

 

Το Γυμνάσιο Θερμής συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 5th AegeanRobotics e-Competition 2021. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Απριλίου 2021 με χρήση εξ'αποστάσεως μεθόδων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το έργο με το οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Θερμής είναι το «Covid mBot» και αφόρα ένα πρότυπο, αυτοματοποιημένο, ρομποτικό σύστημα εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Αποτελείται από 2 μέρη-ρομπότ. Το πρώτο mBot παίζει το ρόλο της καρέκλας του προς εμβολιασμό πολίτη, όπου με το που καθίσει ξεκινάει και τον οδηγεί στην σωστή θέση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού. Το δεύτερο mBot με το που φτάσει ο πολίτης στην θέση εμβολιασμού του παρέχει την δόση και τον ενημερώνει για το πότε είναι έτοιμος να αποχωρήσει.
Στην ομάδα της Ρομποτικής συμμετέχουν οι μαθητές της Γ τάξης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Λασκαρίδη Ιγνάτη στο μάθημα της Τεχνολογίας.
Η συμμετοχή μας έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διοργανωτή και μπορείτε να μπείτε και να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών με την ψήφο σας στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.