Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Μέτρηση κυκλοφοριακής πυκνότητας οχημάτων

20160419 091917

 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του γυμνασίου Θερμής, στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας και με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Λασκαρίδη Ιγνάτιου, πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα τη κυκλοφορική πυκνότητα στον δρόμο που βρίσκεται έξω από το γυμνάσιο Πύργων Θερμής.
Σκοπός της έρευνας αυτής είναι να καταγράψουμε των αριθμό των οχημάτων, καθώς και την ταχύτητα τους από συγκεκριμένο σημείο το οποίο επιλέξαμε να είναι η στάση των αστικών και υπεραστικών λεωφορείον.
Ο λόγος που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την έρευνα είναι για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η κατασκευή νέου ασφαλέστερου στεγάστρου έξω από τον χώρο του σχολειού που χρησιμοποιούν η πλειοψηφία των μαθητών για να μετακινηθούν προς και από το σχολείο με το υπεραστικό και αστικό ΚΤΕΛ.
Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε συσκευή μέτρησης της κυκλοφοριακής πυκνότητας των τροχοφόρων οχημάτων η οποία κάνει χρήση πιεζοηλεκτρικών μεθόδων για εφαρμογή σε μια η πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας ανά οδό.
Η συσκευή έχει κατασκευαστεί με χρήση ARDUINO και έχει καταχωρηθεί ως πατέντα από τον Μηχανολόγο Μηχανικό Dr. Χρήστο Ψάνη τον οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση.
Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της έρευνας.

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.