Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός InGenious

Στον 1ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό InGenious συμμετείχε η Γ' τάξη του Γυμνασίου Θερμής τη σχολική χρονιά 2013-14. Η εργασία των μαθητών υπό την καθoδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Ρούγγου Γεώργιου περιελάμβανε ποικίλες δράσεις σχετικά με τη S.T.E.M. εκπαίδευση (Science, Engineering, Technology & Maths Εducation).

Οι κυριότερες από αυτές ήταν η επίσκεψη στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η εκτέλεση συλλογής πειραματικών διαδικασιών Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Η επίσκεψή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου περιελάμβανε διάλεξη από τον Πρόεδρο του τμήματος Δρ. Ματσίνο Ιωάννη ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχθηκε να μιλήσει στους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα και τον ευχαριστούμε θερμά γιαυτό, παρουσίαση από τις συνεργάτιδες του εργαστηρίου Βιολογίας κ. Ζαφειρίου και κ. Γεωργή και περιήγηση στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Ταμβακέλλη Μιχάλη για την αμέριστη υποστήριξη που μας παρείχε σε όλα τα στάδια της εργασίας μας, την καθηγήτρια Αγγλικών του Γυμνασίου Θερμής κ. Μηνιώτη Μαρία η οποία συμμετείχε στην εκπαιδευτική επίσκεψη και στην εκτέλεση φύλλων εργασίας με συνδιδασκαλία στα Αγγλικά για την S.T.E.M. εκπαίδευση και τον υποδιευθντή της Δ.Ε.Η. κ. Σαμαρά Παναγιώτη για την επικοινωνία που είχαμε κατ΄ιδίαν.

Οι 90 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη θα αξιολογηθούν σε τέσσερα στάδια και από τις 30 εργασίες που θα προκριθούν θα βραβευτούν οι 6 καλύτερες. Οι υπεύθυνοι καθηγητές των 30 καλύτερων εργασιών θα κληθούν στο InGenious workshop που θα πραματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 στις Βρυξέλλες όπου και θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των βραβείων.

Εργασία

Video

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.