Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Υιοθετώ υγιεινές διατροφικές συνήθειες :Τρέφομαι σωστά, ζω καλύτερα

DSCN0790 - Copy
 


 Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας η Α΄τάξη του Γυμνασίου Θερμής με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κα. Μηνιώτη Μαρία ανέλαβε να διερευνήσει την προέλευση, τη διατροφική αξία και την επίδραση των τροφών στην υγεία, τη σχέση της διατροφής με τον τόπο, το χρόνο, την οικονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τις επιπτώσεις του τρόπου διατροφής στην υγεία και την υιοθέτηση θετικών στάσεων και συνηθειών.

 Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τις διατροφικές συνήθειες των συμμαθητών τους μέσα απο ένα ερωτηματολόγιο που συνέταξαν και μοίρασαν σε αυτούς, το συνέκριναν με τη διατροφή των μεγαλυτέρων σε ηλικία ανθρώπων του οικείου περιβάλλοντος τους ?παππούδες και γιαγιάδες.

 Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, αναζήτησαν και κατέγραψαν από το διαδίκτυο πληροφορίες για τη διατροφική αξία των συνηθέστερων τροφών και τη σπουδαιότητα τους μέσα στη Μεσογειακή Διατροφική Πυραμίδα.

 Στη συνέχεια, με τη βοήθεια γυναικών του Συνεταιρισμού Θερμής και του Διευθυντή τους παρασκεύασαν στο χώρο του σχολείου λουκουμάδες που μοίρασαν σε όλους τους συμμαθητές τους. Επίσης κάποιες ομάδες μαθητών έφτιαξαν στα σπίτια τους υγειινά γλυκίσματα και σνακς που επίσης μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους σε μια μικρή εκδήλωση που ετοίμασαν.

 Στό πρόγραμμα συμμετείχαν 20 παιδιά της Α΄Γυμνασίου τα οποία, τόσο μέσα από τις γνώσεις τις οποίες αποκόμισαν όσο και μέσα από τη βιωματική προσέγγιση που υιοθετήθηκε, απόλαυσαν την εμπειρία και αξιοποίησαν στο μέγιστο την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Κατεβάστε από ΕΔΩ την παρουσίαση του προγράμματος

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.