Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Μαθήματα κεραμικής από τον Ηλία Κουρτζή

 IMG 20230509 114204


Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα παιδιά της Β τάξης του Γυμνασίου Θερμής υποδέχτηκαν τον κ. Κουρτζή Ηλία, 5ης γενιάς κεραμίστα, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία της κεραμικής στην Ελλάδα αλλά και στο νησί μας. Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν με την μέθοδο του «μακαρονιού» ένα αγγείο και είδαν τις λεπτομέρειες σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του. Τέλος τα παιδιά έδειξαν τις πήλινες δημιουργίες τους που είχαν φτιάξει πριν έρθει καθώς και τα πλαστικά αντίγραφα τους που σχεδίασαν και εκτύπωσαν σε 3D εκτύπωση.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Κουρτζή για την γεμάτη ιστορία παρουσίασή του και για τον όμορφο τρόπο που μας μετέφερε την αγάπη του για την κεραμική τέχνη.

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.