Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

ΠΛΑΝΗΤΕΣ – ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

348961321 305742491775764 9191151958530727007 n

 

Οι μαθητές στα πλαίσια δράσης που διοργανώθηκε στο σχολείο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με θέμα τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, τους αστεροειδής και τον τρόπο δημιουργίας του Πλανητικού Συστήματος. Η δράση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και τον Μαιο του 2023 και είχε τρεις άξονες:
Α. Παρουσίαση με την χρήση ΤΠΕ (power point και video) από την καθηγήτρια ΠΕ04 σχετικά με τους πλανήτες και το ηλιακό σύστημα- συζήτηση και αλληλεπίδραση στην τάξη
B. Επίσκεψη των μαθητών στο Πλανητάριο στην Αθήνα
Γ. Κατασκευή 3D μοντέλων με τους πλανήτες με την βοήθεια του καθηγητή Τεχνολογίας του Γυμνασίου Θερμής
Οι μαθητές επικεντρώθηκαν στο ζήτημα δημιουργίας του πλανητικού συστήματος και στην σύσταση και σύνθεση της ατμόσφαιρας των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος και ενημερώθηκαν για τα φαινόμενα όπως έκλειψη Ηλίου, Έκλειψη Σελήνης.

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.