Πύργοι Θερμής Λέσβου

  Τηλ.: 22510 71301
  email: mail@gym-loutrop.les.sch.gr

Η περιοχή μας

Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης. Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία. Περισσότερα »

Αναζήτηση

Είσοδος στο e-class

Π. Σ. Δ.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρατηρητήριο

Ψηφιακό Σχολείο

Από την κεραμική του παρελθόντος στη 3D εκτύπωση του σήμερα

ker3D1

 

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Θερμής της Λέσβου στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας πραγματοποίησαν ένα project με τίτλο "Από την κεραμική του παρελθόντος στη 3D εκτύπωση του σήμερα". Επισπεύτηκαν το εργοστάσιο κεραμικής Εργάνη και το 3D shop τα οποία βρίσκονται και τα δύο στην αγορά της Μυτιλήνης. Επίσης, επισπεύτηκε στο σχολείο μας ο κύριος Ηλίας Κουρτζής ο οποίος είναι 5ης γενιάς κεραμίστας και μίλησε για τη τέχνη της κεραμικής. Τέλος, κατασκεύασαν τα δικά τους μοντέλα με πηλό και στην συνέχεια σχεδίασαν αντίγραφα τους με την εφαρμογή tinkercad και τα εκτύπωσαν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή. Δείτε ολοκληρωμένο το project στο ΒΙΝΤΕΟ!

 

 

Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής                                                                                                                                                      Powered by Laskaridis I.®

Copyright © 2014. All Rights Reserved.